maandag 15 februari 2010

ACHONDROPLASIE

BNN, wat zijn dat toch ook toppers! Ik ben lid vanaf het eerste uur en ik moet zeggen, ze maken toch wel erg toffe programma’s. Zo ook gisteren, JZHMH oftewel je zal het maar hebben. Jasper, een dwerg die lijdt aan achondroplasie. een botgroeistoornis. Het leidt tot een klein postuur (dwerggroei) met korte ledematen. Kinderen met deze stoornis worden als volwassenen over het algemeen niet groter dan 1,20 meter. De naam achondroplasie verwijst naar de groeistoornis van het kraakbeen (chondros is het Griekse woord voor kraakbeen en dysplasia betekent abnormale ontwikkeling).

Jasper, de kleine man die in het programma gevolgd wordt, is echt een toffe gast die heeft leren omgaan met zijn handicap en als een positief mens door het leven gaat, erg gaaf om te zien. Valerio, de presentator, gaat de halve uitzending met hem mee op de knieën om te ervaren hoe het moet zijn om met de afwijking van Jasper te moeten omgaan, r-e-s-p-e-c-t voor deze manier van het ‘je verplaatsen in iemands situatie’.

Aansluitend de loverboys, naar mijn mening een stuk beter te pruimen dan ‘all you need is love’ of die andere crap die ooit werd uitgezonden. Dennis Storm en alweer Valerio werpen zich op als de relatiehelpers voor alle vormen van de liefde, gay, bi of straight, maakt geen reet uit, u roept, wij draaien. Niet alleen om je te helpen een meid of een vent aan de haak te slaan maar ook om er eentje te dumpen, de mannen lopen nergens voor weg, ga er ook eens naar kijken, een aanrader!

Over de liefde gesproken, heeft u nog wat gedaan aan Valentijn? Wat een commerciële ellende is dat hè? Bloemen 3x zo duur, kaartjes ohne ende in de aanbieding met als waarschuwing dat je het niet mag vergeten want dan zwaait er wat, feitelijk is je leven dan voorbij, zp wil men ons doen geloven. Het lijkt ook net of het steeds erger wordt, vind ik. Nee, dan Dijkshoorn die het hele valentijn gebeuren weer mooi verwoorde in een gedicht:


Tot de volgende!
G E R T

Geen opmerkingen:

Een reactie posten