woensdag 31 maart 2010

UP

Foto's maken vind ik een leuke vrijetijdsbesteding. De onderwerpen zijn bij mij (net als muziek) heel divers. Van macro (close-up) tot luchtfotografie, maar ook streetphotography zoals men dat noemt, het zomaar in het wilde weg schieten op straat, is ook geinig. Van vis-etende mensen tot een ruziemakend echtpaar, het kan niet gek genoeg gaan. Sinds een tijdje heeft ook KAP mijn interesse, KAP staat voor Kite Aerial Photography, het schieten van foto's met een camera die onder een vlieger hangt. Gaaf!

Nu zijn er natuurlijk altijd mensen die nog een stapje verder gaan. Men neme een fles helium, blaast het in een groot formaat ballon en hangt daar een radiografisch bestuurde spiegelreflex onder. Als je het zaakje loslaat en de ballon stijgt (zet uit naarmate de omringende luchtdruk afneemt) naar grote hoogte en je drukt af dan krijg je dit soort plaatjes:

2659744049_fd87d8598c_b

Prachtig nietwaar? Echter niet erg slim!! Denk eens na voordat je dit soort expirimenten uithaalt! Lijkt allemaal heel leuk, zelf NASA-tje spelen in je achtertuin maar ik denk niet dat het een goed gevoel geeft dat je de onderdelen van jouw eigen camera 5 jaar later terugziet op National Geographic in het programma 'air crash investigation' als blijkt dat een canon spiegelreflex de oorzaak is van een exploderende motor van een overvliegende 747 waarbij uiteindelijk 400 mensen aan een hartverscheurend einde van hun leven kwamen...

Denk na voordat je wat aankloot!

Had die vent ook moeten doen die een paar jaar terug stond te vliegeren naast de bloemenveiling in Eelde en ik op dienst zat en dit met stijgende verbazing zag. Pas toen de havendienst hem op de schouder tikte en hem sommeerde te stoppen met deze levensgevaarlijke activiteiten, begonnen de kwartjes te vallen.

De rakelings overvliegende kisten deden dat tot die tijd niet...

2 opmerkingen:

  1. Om bij streetphotography te blijven, dan moet je eens naar
    http://www.schlijper.nl/archive/2010/03/31.html#3
    kijken.
    Een fotograaf te Amsterdam die al tien jaar lang elke dag foto's maakt van de mensen in die stad.

    Jeroen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf Jeroen, bedankt voor de tip. Hier wat 'people' plaatjes van mij:

    http://www.flickr.com/photos/d90boy/sets/72157623294925053/

    BeantwoordenVerwijderen