zaterdag 13 maart 2010

SUBARU

Vandaag gingen we op autojacht. Zoals ik al eerder verhaalde zoeken we een vervanger voor onze T4, een apparaat welke op zich prima bevalt, zojuist weer, zoals wij dat in Eelde zeggen, ‘veur een half stuver om de kont had’, eigenlijk zijn we gek dat we hem weg doen maar goed, 2 en een halve ton op de klok, tijd om eens naar iets anders te kijken nietwaar?

Wij hier in de buurt maar eens naar Multi-merk, een bedrijf dat altijd een hele zwik bussen voor de deur had staan, nu was dat echter anders. 2 om precies te zijn, maar goed, er hoeft maar 1 de juiste te zijn dus toch maar even naar binnen, alleen al leerzaam om te horen wat ze er voor over hebben niet dan? Daar leerden we dat de verkoop overgenomen is door een ander bedrijf, auto Bijma, specialist in franse vervoermiddelen. Dat was wegtrekker #1.

De jonge enthousiaste verkoper kwam aangelopen.

“Waar kan ik U mee van dienst zijn?”
“Wij hebben wel belangstelling voor die grijze T5 buiten”
“Dan haal ik even iemand anders, wij hebben net de verkoop overgenomen, die bus is nog van de oude eigenaar”
“Oké, we wachten wel even”

Daar kwam een andere kerel aangelopen, in werkkleding (lees geen maatpak) over het algemeen heb ik dat liever, die maatpakken betaal je als klant zelf namelijk, geef mij maar een normale kerel. Hele redelijke man die zelf een 130PK Caravelle uit 2008 rijdt, gelijk een vent naar mijn hart naruurlijk.

"Tja, als u even wilt rijden, geen probleem, ik haal even de platen, wilt u met de grijze of mijn caravelle, mag ook hoor". Uit zelfbescherming toch maar voor de normale T5 gekozen, voor je het weet ben je hooked en kijk je niet meer objectief, sowieso al niet mijn sterkste kant, ik word snel beïnvloed door het oog en het gevoel.

Groene platen erop en rijden maar. Deze bak heeft 80.000KM ervaring en 130PK, 28 meer dan onze bus. Alles lekker strak en stil, wat een monsterbus. Even de snelweg op richting Frieschepalen, trekt lekker door zo’n frisse transporter. Terug naar de zaak maar weer.

Helaas bemoeit verkoper #1 in de gucchi suite zich er weer mee.

"Ik heb even gebeld, maar uw bus is eigenlijk te mooi".
".............." (deze variant kende ik nog niet)
"Tja, weet u wat het is, mooie bus, alles erop en eraan, cruisecontrol, airco, metallic lak, comfort pakket, electrisch pakket, achteruitrijsensoren maar ja, de bus is voor de handel he?"
"Tja, wat u er mee doet moet u zelf weten"
"Waar had u zelf aan gedacht qua prijs"
"Hmm, 10.000, nee, gekheid, 7000 denk ik"
"Moah, dan zit u er niet zo gek ver naast, het is een 1.9 he?"
"Nee, een 2.5 turbo diesel" (verkoper #2, my kind of man, is terug)
"Oh, dat wist ik niet"
"Tja, moeilijk, eh, u wilt er een caravan mee trekken nietwaar?"
"Klopt"
"Wat weegt de caravan beladen?"
"1600KG"
De man krijgt dezelfde kleur als zijn koffiebekertje
"Eh, tja, misschien is die Subaru iets voor u? Dat is een 4x4, dé caravantrekker van het jaar"
"Tja, voor mij is het heel simpel, auto’s komen uit Duitsland..."
(verkoper #2 grijnst naar verkoper #1 "een man naar mijn hart, hoor je het eens van een ander!"
Het pak kijkt moeilijk maar geeft niet op. “Maar de subaru mag 1550 KG trekken”
"Dan is het nog 1:1, ik wil wat massa vóór onze caravan, ik heb ze te vaak zien zwabberen"
"Ja, maar de subaru heb je ook in diesel"
"Hou nou maar op Sjaak, meneer weet wat hij wil" zegt verkoper 2, "En zeg nou zelf, er rijdt toch niets mooier voor een caravan dan zo’n bus?"
"Eh, ja, maar de subaru..."
Ik val #2 bij en beaam dat je uitgerust uitstapt in zuid Frankrijk, dat lukt je immers met geen enkele andere auto? Ik heb het niet gezien maar Ingrid verzekerde me achteraf dat het pak zichtbaar geërgerd was, wat zal die een beroerde zaterdagavond hebben ;-)

Er wordt wat gerekend, BTW, BPM en uiteindelijk komt er een bedrag uit waar je u tegen zegt. Nee, die bussen zijn feitelijk onbetaalbaar geworden. We nemen een teefoonnummer mee op een kaartje maar feitelijk weet ik al dat dit hem niet gaat worden, op zich jammer maar als ik eerlijk ben is het gekkenwerk. Onze bus is immers technisch 100% en kan nog makkelijk een ton mee.

Tja, als ik dan op den duur aan een vervanger denken dan gaan de gedachten toch weer uit naar een Touareg. Kijk, die trekt de caravan met gemak:

221106-c-vw

Wat een geweldige wagen vind ik dat, nog een plaatje van een gekieteld exemplaar:

jedesign_vw_touareg_facelift

Staat op dezelfde basis als de Q7 van Audi, ook zo’n geweldig maar oh zo onbetaalbaar product:

q7

Om van deze krachtpatser maar niet te spreken, de Cayenne van Porsche, 450 paarden aan boord, als je daar mee wegtrekt blijft de dissel van de caravan op de camping achter:

Mansory-Porsche-Cayenne-955-4

Waar is de staatsloterij als je hem nodig hebt… We hadden weer een tientje verleden week, kl##tzakken ;-) maar goed, we hebben uiteindelijk toch besloten om nog even met deze bus door te gaan, ook maar goed want ik kon er al bijna niet meer van slapen, voor autohaters wellicht onbegrijpelijk maar liefhebbers snappen het natuurlijk wel.

Subaru... hehehe, wat een sch#tbak.

1 opmerking:

  1. Kleine aanvulling:
    Ik zeg tegen verkoper 2, Gert zegt altijd: "Auto's komen uit Duitsland. Verkoper 1 zegt. Sorry wat zegt u? Verkoper 2 zegt tegen verkoper 1: "Ik hoor net dat deze man verstand van auto's heeft

    BeantwoordenVerwijderen